Nieuwsbrief 1 januari: Binnen 5 weken begint het kweekseizoen

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Binnen 5 weken, het laatste weekend van januari dus, begin ik er aan. Na de mindere kweek de afgelopen 2 jaar, begin ik dit jaar wat later aan het kweekseizoen. De bedoeling is om eind januari de Zebravinken en Gouldamadines te koppelen. Waarom zoveel later dan anders? Ik wil de donkere wintermaanden wat mijden. Zowel voor mezelf als voor de vogels is het leuker als ze af en toe wat zonlicht krijgen. Net nu hebben we natuurlijk een extreem zachte winter, maar toch. Daarnaast merkte ik ook dat het mij vooral in de maanden november en december vaak wat ontbreekt aan tijd en goesting om elke dag de Zebravinken te verzorgen. Dat wil ik nu verhelpen door het kweekseizoen te spreiden van februari tot juni. Het zal wat aanpassen en zoeken zijn. Zeker na de kweek want dan moet er geselecteerd worden. Meestal selecteer ik al in juni, dat zal nu niet lukken. Al ga ik wel nog eens proberen om meteen bij het uitvliegen te selecteren. Ik heb dat gezien bij een bevriend kweker, maar door omstandigheden kon ik dat vorig jaar maar deels toepassen.

Ben jij al bezig met de kweek? Wat zijn je ervaringen?

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Zondag:
Vogelruilbeurs West-Vlaamse Parkietenclub

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Grote Vogelverkoop De Witte Mus Lichtervelde
Grote Vogelverkoop en Ruilbeurs vzw De Valk Putte

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier