Nieuwsbrief 21 oktober: vogellliefhebberij en voetbal

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Ik heb 2 passies, voetbal en de vogelliefhebberij. Alhoewel ik ze beiden graag doe, hebben ze niet altijd veel gemeen met elkaar. Beiden vereisen dat je er continue mee bezig bent. Als je je vogels geen eten geeft, sterven ze. Net zoals je ploeg achteruit gaat als je wat trainingen overslaat. Daar stopt de vergelijking.

Als ik mijn Zebravinken en Gouldamadines verzorg, ben ik vaak alleen in het gezelschap van mijn vogels en eventueel een collega liefhebber. Voetbal is net iets actiever. Daar ben je altijd samen met je ploegmaats om te trainen of wedstrijden te spelen. Samen trainen, samen drinken, samen winnen, maar ook samen verliezen. Toegegeven, ook tijdens vogeltentoonstellingen en bijeenkomsten heb je wat die groepssfeer, maar niet constant zoals bij een voetbalploeg.

Op zondag tijdens een voetbalwedstrijd komt daar dan nog de tegenstander bij. Over het algemeen gaat dat allemaal wel goed. Iedereen wint graag, of dat nu een voetbalwedstrijd is of een vogeltentoonstelling. Toch heb ik ondervonden dat het op een voetbalwedstrijd iets heviger kan zijn. Waar je na de keuring op een vogeltentoonstelling af en toe eens discussieert over de kennis van een keurder, gaat dat op een voetbalveld soms wat verder. Contact is er altijd, net zoals een scheidsrechter ook nooit kan goed doen. Hoe hard hij of zij ook zijn best doet. Eigen aan de sport zeggen ze dan.

Tot het dan te ver gaat... Na afgelopen weekend is mijn passie voor het voetbal toch net wat minder. Geef mij dan maar de rust van de vogelliefhebberij in plaats van de agressie die je af en toe moet ondergaan op een voetbalveld. Mijn Zebravinken en Gouldamadines zullen blij zijn want ik heb de komende weken wat meer tijd voor hen nu ik aan de kant sta met een gebroken neus. Toch nog een lichtpuntje na een donkere zondag.

Ben jij nog op zoek naar Zebravinken om je stam te versterken of uit te breiden? Ik heb een 20-tal Zebravinken van goede kwaliteit ter beschikking. Voornamelijk Grijs en Witborst grijs. Contacteer me voor meer info.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


FAQ: kleur achterhoofd Agapornis fischeri – Dirk Van den Abeele
137.000 vogels in Belgisch luchtruim tijdens EuroBirdwatch | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

60ste Vogeltentoonstelling De Distelvink Lokeren
10de vogeltentoonstelling Ornitho Grimbergen
Vogeltentoonstelling De Siervogel Rotselaar
ZCB - Zwartwang en combinaties

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Grote internationale vogelshow De Looise Kanarie
Internationale Vogelshow De Distelvink Arendonk
Open Zuid-Oost Brabantse Kampioenschappen
Vogelbeurs De Groenvink Stokrooie
Internationale TT gewest Noord Limburg (B)
Lezing door Lou Megens
Vogelbeurs De Siervogel Rotselaar
Vogelbeurs Goulds LimBra
Vogelbeurs De Distelvink Arendonk
ZCB - Zebra 2016
Tentoonstelling De Distelvink - Retie
42ste grote vogelshow De Barmsijs Jeuk
Vogeltentoonstelling "open Rosmalens Kampioenschap"
W.P.C. in samenwerking met K.B.O.F. De Pestevogel HOOGLEDE

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Tip van de week:

Alhoewel we overdag nog steeds zacht weer hebben de laatste weken, loont het toch de moeite om je volière al winddicht te maken. Tijdens de nacht koelt het al af tot tegen het vriespunt en dan loont het dat je vogels op zijn minst al winddicht zitten. Deze week heeft het ook al wat geregend dus je slaat meteen 2 vliegen in 1 klap door je volière af te schermen. Zo geen je regen en wind geen kans.


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on October 21, 2016 .