Nieuwsbrief 30 december: Boeken over vogels

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


De laatste nieuwsbrief van 2016. Het nieuwe jaar en meteen ook een nieuw kweekseizoen, staan voor de deur. Tussen Kerst en Nieuwjaar neem ik klassiek enkele dagen verlof. Geen volledige week, maar enkele dagen voor en na de feesten.

Het ideale moment om wat bij te lezen in enkele boeken. Boeken over vogels, Zebravinken en Goulds. Maar ook andere boeken die weinig met onze hobby te maken hebben.

Maar waarom lezen we nog? Alles staat toch op het internet? Als ik een probleem heb tijdens de kweek, zoek ik toch gewoon even op Google? Als ik wil weten hoe ik het best mijn vogels kan verzorgen, surf ik toch gewoon naar enkele websites over die vogelsoort?

Ikzelf ben een grote voorstander van het internet en alle voordelen die eraan vasthangen. Zonder het internet was ik nu geen nieuwsbrief aan het schrijven die jij en onze collega liefhebbers kunnen lezen. Zonder het internet had ik geen website kunnen maken voor De Witte Valk Opwijk en voor de Belgische Zebravinken Club. Dat zou zonde zijn, want beide websites bevatten heel wat nuttige informatie.

Toen ik begon met Zebravinken schuimde ik alle fora af op zoek naar bruikbare informatie. Ik heb daar zeer veel info gevonden en uitgeprobeerd en toch miste ik iets. Een goed boek waar alles eens bij elkaar stond. Een boek met daarin kennis van verschillende mensen bij elkaar gebracht met als doel jou en mij iets bij te leren.

Mijn eerste echte boek over vogels was 'De Zebravink', uitgebracht door de Nederlandse Zebravinkenclub. Een fantastich boek met daarin alle info die je nodig hebt als Zebravinkenliefhebber. Nu goed, ik overdrijf een beetje. Dit boek geeft je een leidraad waarmee je aan de slag kan. Met de kennis die je opdoet, kan je op zoek op het internet of tijdens bijeenkomsten. Onduidelijkheden kan je opzoeken via Google en vragen kan je dan stellen tijdens bijeenkomsten van je vogelvereniging.

Een ander nuttig boek is 'Onkruidzaden' van Alois Van Mingeroet. Ook hier geldt dat veel informatie ook terug te vinden is op het internet. Alois bracht dit samen en combineerde kennis uit andere boeken met zijn ervaringen. De moeite waard dus!

Vorig jaar kreeg ik ook de kans om het oude Zebravinkenboek van BZC te lezen. Sommige dingen daaruit zijn al achterhaald, maar toch bevat dit boek een schat aan informatie. Als jij iemand kent die nog een extra exemplaar heeft, ik ben nog op zoek! Laat me dus zeker iets weten.

Ik wil boeken ook niet heilig verklaren. Uiteraard staan daar ook fouten in en zijn ze vaak ook niet compleet. Een boek hoeft ook niet perse een boek te zijn. Als iemand al zijn kennis bundelt en dat in een online formaat giet, is dat evenzeer een goede bron aan informatie. Een volledig uitgewerkte website rond de Zebravink bijvoorbeeld, zou ik persoonlijk enorm leuk vinden. Echter ben ik die -net zoals voor andere vogelsoorten- nog niet niet tegengekomen. Jij wel? Stuur je mij die dan even door als je wil?


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Vogelboekhandel J&J | gespecialiseerde handel in vogelboeken

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Dit weekend staan er geen vogelbeurzen of vogeltentoonstellingen op de planning.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogelverkoop in Kermeta Kermt
Vogelbeurs K.B.O.F. de zwaluw en de westvlaamse parkietenclub
Vogelverkoop De Witte Mus Lichtervelde
Grote internationale vogelbeurs: De Valk Putte

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on December 30, 2016 and filed under Vogels houden.