Nieuwsbrief 6 mei: koloniebroed in de volière

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Sinds vorige week zondag zitten er 4 koppels Gouldamadines en 3 koppels grijze Zebravinken buiten in de volière. Één van de vele voordelen van een kweekseizoen in de lente en zomer, is dat zelfs mijn kweekvogels buiten kunnen.

De 4 koppels Goulds komen in het middenstuk van de volière waar al enkele Zebravinken zaten. Voornamelijk Zebravinken met een probleempje die daar hun dagen mogen slijten. De grijze Zebravinken komen in een apart stuk waar ze aan koloniebroed kunnen doen. Hopelijk maken ze niet teveel ruzie en zien we veel jonge Zebravinken en Goulds in de volière deze zomer.

Binnen in het kweekhok zijn de eerste nesten al een tijdje aan het uitvliegen. De ouderkoppels zijn zelfs aan hun 2de nest al begonnen. Dat ziet er alvast goed uit. Momenteel ziet het er naar uit dat de problemen die ik vorig jaar had bij het uitvliegen van de jongen, zich niet meer voordoen. Ik hou het in de gaten. Mijn preventief bezoek aan dierenarts Peter Coutteel werpt dus zijn vruchten af.

Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Voor komend weekend staan er op Vogelevenement.com geen vogeltentoonstellingen of vogelbeurzen geregistreerd. Niet erg, dat geeft jou wat extra tijd om je vogels te verzorgen.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

ZCB - Babykeuring

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier