Vogelevenement.com bestaat 2 jaar!

Vogelevenement.com bestaat vandaag dag op dag 2 jaar. Geen groot feest maar ik wil het je toch graag even laten weten. Het is immers dankzij jouw nieuwsgierigheid en enthousiasme dat Vogelevenement.com zover geraakt is. Voor mij persoonlijk is Vogelevenement.com gestart als een experiment.

Ik had iets nieuws ontdekt om websites te maken en was een boek aan het lezen in verband met lanceren van een product. Er leek mij geen beter idee te bestaan dan iets te lanceren dat een aantal dingen combineert die me nauw aan het hart liggen.

Eerst en vooral hou ik ondertussen meer dan 10 jaar vogels, ik denk zelfs bijna 15 jaar maar dat zal ik eens moeten opzoeken. Het is begonnen met een koppel Grasparkieten in een simpele kooi op ons terras en ondertussen heb ik een tuinhuis vol Zebravinken en Gouldamadines. Ik ben al minstens 11 jaar lid bij De Witte Valk Opwijk en - als ik me niet vergis - al 5 jaar bij BZC en sinds kort ook bij NZC. Sinds een jaar of 3 geleden, zit ik ook in het bestuur van De Witte Valk en mede dankzij het succes van Vogelevenement.com help ik mee aan de website en blikvanger van BZC.

Mijn eerste website was deze van De Witte Valk. Alhoewel ik niets kende van websites bouwen en ondertussen ook nog steeds geen letter HTML ken, vind ik het enorm fascinerend om een website op te starten en levend te houden. Na de website van De Witte Valk volgden nog vele anderen. Mijn eigen website over mijn vogels, de website van BZC, mijn intussen stopgezette blog. In het kader van een groepsopdracht voor school kwam daar zelfs nog een website bij voor het Opwijks Boombal dat we destijds organiseerden voor het goede doel 'Caprioolkinderen'. Voor Interieur Aelbrecht maakte ik ook een website, net zoals voor het goede doel Beloved Honduras, opgericht door een kameraad van mij. Je ziet, het is bijna een verslaving geworden. Mijn experiment moest dus zeker iets met websites zijn.

Tenslotte schrijf ik graag. Schrijven is een kans om je gedachten te overlopen en vorm te geven. Het is een kans om je ideeën en gevoelens te delen met iedereen die internet tot zijn of haar beschikking heeft. En daar hoor jij zeker bij. Geen internet? Geen nood, het kan nog steeds geprint worden. Mijn blog waar ik ongeveer 6 maanden 1 of 2 keer in de week mijn gedachten deelde met de wereld was de voorbode. Maar ook bij De Witte Valk houden we onze leden op de hoogte met een online nieuwsbrief en waar nodig met een verslag of een filmpje. Bij BZC hebben we naast de website nu ook de Blikvanger. Niet om te stoefen, maar dat was een idee van mij. De opzet doe ik en aan de invulling werken we samen. Nog niet perfect, maar geleidelijk aan komen we er wel.

Terug naar mijn experiment. Mijn idee Vogelevenement.com combineert mijn passie de vogelliefhebberij, mijn interesse voor websites en webdesign en mijn liefde voor schrijven in combinatie met de drang om iets op te zetten waar ik anderen mee kan helpen. Iets opbouwen waar we samen beter van worden.

Voor mij blijft het een experiment. Een experiment zonder verplichtingen maar waar ik met veel goesting aan werk. Als ik een e-mail binnenkrijg met een vraag of als jij jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs registreert, tovert dat een glimlach op mijn gezicht. Als ik een foto deel van iemand zijn kweekhok, ben ik er zeker van dat die persoon daar trots op is.

Ik wil je dus bedanken. Bedankt om Vogelevenement.com te volgen en je in te schrijven op de nieuwsbrief. Of je je nu 2 jaar geleden van bij het begin inschreef of vandaag nadat je zondag een vogelbeurs bezocht. Dat maakt voor mij geen verschil.

Bedankt!

Bart

Posted on August 16, 2016 .