Nieuwsbrief 13 januari: wat tips voor beginnende vogelliefhebber

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Een tijdje terug vroeg iemand me wat meer info als startend Zebravinkenkweker. Omdat mijn antwoord ook voor jou nuttig kan zijn, deel ik het hieronder.

Alles hangt af van je interesse. Als je niet meedoen aan vogeltentoonstellingen, kan je best die Zebravinken houden die jij zelf het mooist vindt. Als je wil meedoen aan vogeltentoonstellingen, volg je best de standaard.

In de standaard is duidelijk omschreven hoe elke kleur er moet uitzien, eventueel met foto's. Er zijn wel wat verschillen in Belgische en Nederlandse standaard, maar grote lijnen zijn zeker dezelfde.

Hier kan je de Belgische standaard vinden met foto's. (Vrij consulteerbaar via website KBOF)

Als je je gaat concentreren op de Zebravink, raad ik je aan om lid te worden van de Belgische Zebravinken Club en de Nederlandse Zebravinken Club. Op die manier blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden en leer je ook wat bij met de informatie die in de clubbladen verschijnt.

Een echte aanrader is het boek uitgebracht door NZC. Daar staat eigenlijk alles in wat je moet weten: verzorging, standaard en hoe je elke kleur best kan kweken. Uiteraard staan er ook heel wat foto's in. Een aanrader!

Link naar het boek: Nederlandse Zebravinken Club – Webshop

Om je vogels te selecteren, ben je wel op jezelf aangewezen. Al je vogels meenemen naar een vogeltentoonstelling raad ik je niet aan. Wel zijn er regelmatig jonge vogeldagen of babykeuringen waar je naartoe kan gaan en enkele vogels meenemen. De data waarop deze doorgaan, kan je ook terugvinden in de clubbladen van BZC en NZC of op Vogelevenement.com. Meestal is dat van mei - september. Nadien starten de vogeltentoonstellingen. Als je niet weet welke vogels je nu moet houden, raad ik je aan om in je buurt een kweker van Zebravinken te zoeken en die eens uit te nodigen om je te helpen. Dat is de beste manier om bij te leren.

Lees zeker ook mijn nieuwsbrief op Vogelevenement.com. Elke week post ik daar iets voerde verzorging van mijn Zebravinken, verslag van een babykeuring of iets anders uit onze hobby.

Uitleg over mijn selectieproces: Nieuwsbrief 15 juli: Bijna tijd om te selecteren — Vogelevenement.com

Hopelijk ben je daarmee verder geholpen.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Er staan er een heleboel in bovenstaande tekst :)

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Grote internationale vogelbeurs: De Valk Putte

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Grote Vogelbeurs
Vogelbeurs De Witte Spreeuwen Roeselare
Vogelbeurs De Goudvink Mechelen
Vogelbeurs De Koninklijke vogelmaatschappij DE ZANGLIJSTER LEEFDAAL
Grootste beurs van het Waasland
Internationale Zebravinkendag 2017

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 13, 2017 and filed under Vogels houden.