Nieuwsbrief 20 januari: mijn bezoek aan Vogel 2017 in Apeldoorn

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb jij een bezoek gebracht aan Vogel 2017 in Apeldoorn?

Enkele bevriende vogelliefhebbers hadden mij al aangeraden om eens te gaan kijken naar het Nederlands Kampioenschap. Veel vogels, een mooie vogelverkoop en knappe organisatie.

Donderdag 12 januari was het zover, om 7u vertrok ik samen met 3 andere vogelliefhebbers van De Witte Valk Opwijk naar Apeldoorn. Alhoewel de rit vrij vlot verliep, waren we toch 3 uur onderweg. Verhalen over het kweekseizoen en eerste jonge vogels hielden ons tijdens de rit bezig.

Aangekomen op onze bestemming vonden we vlot plaats op de ruime parking en zodra we onze inkom hadden betaald, gingen we op zoek naar een koffie en iets om te eten. Het viel me op dat er wel wat volk was, maar overdreven was dat zeker niet. Om 11 uur gingen de deuren open en dan was het even drummen om binnen te gaan. Iedereen zette de spurt in naar de vogelverkoop om daar de buitenkansjes snel uit te plukken. Ik ben zelf geen fan van een vogelverkoop. Terwijl iedereen druk aan het zoeken was naar wat leuks, nam ik de tijd om wat rond te kijken.

De vogelverkoop was boven en dat gaf me een mooi overzicht over het evenement. Bijna 12000 vogels, standjes van de speciaalclubs en uiteraard ook fabrikanten en vogelhandelaars. De prachtige inkom maakte het geheel af, ik was onder de indruk.

De kwaliteit van de aanwezige tentoonstellingsvogels kan ik moeilijk beoordelen. Het waren er zoveel dat ik ze niet allemaal even uitvoerig heb bekeken. Ik heb wel wat leuke Zebravinken gezien, maar echt overdonderd door de kwaliteit was ik niet. De volières met IJsvogels en andere bijzondere vogelsoorten waren wel indrukwekkkend. Daar zaten toch enkele soorten tussen die ik nog niet had gezien.

Het meest van al heb ik genoten van de verschillende standjes. Ik het mijn lidmaatschap bij de Nederlandse Zebravinken Club verlengd en tal van andere speciaalclubs ontdekt. Balpennen, embleempjes en kleine gadgets. Nederlandse vogelverenigingen hebben het allemaal. Best grappig. In België kom je dat niet zo snel tegen maar in Nederland hebben ze het allemaal. Een traditie? Alle grote fabrikanten van eivoer, zaadmengelingen en supplementen waren aanwezig. Ook al gebruik ik al een tijdje hetzelfde eivoer en zaadmengeling, ik ontdek nog graag wat er op de markt is. Hetzelfde geldt voor de kleinere standjes met bijzonderheden of de vogelhandelaars die hun gamma komen tonen. Ik heb me de papieren bodembedekking van Sukses aangeschaft om eens te proberen. Ken jij Lus eivoer? Ik kende het nog niet, maar heb het toch eens meegebracht na de overtuigende uitleg van de verkoper. Toch maar eens testen en zien wat mijn Zebravinken en Goulds ervan vinden...

Een aangename dag met leuk gezelschap. Wat mij betreft is Vogel 2017 een mooi voorbeeld van positieve reclame voor onze hobby.

Tot volgend jaar?


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Nature Today | Meest gelezen berichten in 2016 op Nature Today
Alle tijd om het aankomend kweekseizoen perfect voor te bereiden | Vogel hobby
Het wordt ijskoud: vergeet de vogels niet! | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Grote Vogelbeurs
Vogelbeurs De Witte Spreeuwen Roeselare

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogelbeurs De Goudvink Mechelen
Vogelbeurs De Koninklijke vogelmaatschappij DE ZANGLIJSTER LEEFDAAL
Grootste beurs van het Waasland
Internationale Zebravinkendag 2017
VERKOOPS EN RUILBEURS K.B.O.F. HOOGLEDE EN DE WESTVLAAMSEPARKIETENCLUB

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 20, 2017 and filed under Vogels houden.