Nieuwsbrief 27 januari: je vogelhok verwarmen

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Tijdens de laatste vergadering van De Witte Valk Opwijk ging het even over het verwarmen van ons vogelhok. Ik denk dat jij, ik en vele andere ons vogelhok verwarmen tijdens de wintermaanden. Toch op zijn minst de vorst eruit houden en tijdens de kweek zelfs iets warmer afhankelijk van de vogelsoort.

De vraag die aan bod kwam was wat de beste manier is om je vogelhok bij te verwarmen. De persoon die de vraag stelde heeft centrale verwarming maar tijdens de nacht valt die grotendeels uit waardoor de temperatuur zakt naar net boven 0. Wat is dan de beste manier om tijdens de nacht de temperatuur wat op te krikken naar bijvoorbeeld 8 graden?

Mijn vogelhok is een eenvoudig tuinhuis waarvan het dak geïsoleerd is en waarvan de wanden bestaan uit enkele centimeters hout. Geen perfecte isolatie dus maar het kan slechter. Tijdens de wintermaanden hou ik de temperatuur tussen 8 en 12 graden. ’s Nachts tussen 8 en 10 en overdag tussen 10 en 12 graden. Ik gebruik daarvoor een eenvoudige olieradiator en een aparte thermostaat die ik in het stopcontact steek. Waarom een aparte thermostaat? De thermostaat op zo’n olieradiator is vaak wat lastig in te stellen. Op de aparte thermostaat stel ik de temperatuur en tijd in, de olieradiator staat wat hoger ingesteld en de rest gaat automatisch. Makkelijk en ik krijg de temperatuur ook tijdens deze koude dagen vlot naar 12 graden.

Het voordeel van een olieradiator is dat die ook na het ‘uitvallen’ nog wat warmte kan vasthouden zodat de ruimte niet te snel afkoelt. Het verbruik? Er zijn verschillende standen, bij mij lukt het om met 800 watt de temperatuur op peil te houden.

Er zijn verwarmingssystemen die die minder verbruiken maar volgens mij niet altijd even zuinig zijn als je het over een lange periode bekijkt. Je moet immers ook kijken naar hoelang je verwarming moet opstaan.

Ik blijf voorlopig dus bij mijn olieradiator, al was het maar omdat het veilig is. Stof, pluimpjes en dergelijke mogen er gerust opvallen. Ik ben wel benieuwd hoe jij je vogelhok verwarmt en waarom.

Wil je mij een email sturen met jouw verwarmingssysteem en waarom je dat gebruikt? Je doet er mij en je collega vogelliefhebbers een enorm plezier mee.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Tuinvogelen van voor den oorlog | Natuurpunt
Nieuwe Rode Lijst toont dat 38% van Vlaamse broedvogels in gevaar is | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs De Goudvink Mechelen
Vogelbeurs De Koninklijke vogelmaatschappij DE ZANGLIJSTER LEEFDAAL
Grootste beurs van het Waasland
Grote vogelverkoop De Prachtvogel Aalst
Internationale Zebravinkendag 2017

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

VERKOOPS EN RUILBEURS K.B.O.F. HOOGLEDE EN DE WEST-VLAAMSE PARKIETENCLUB
Vogelverkoopbeurs LPC
Info avond ivm kweken van kleurmutaties botvinken
Presentatie exoten

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 24, 2017 .