Nieuwsbrief 17 november: zo verwarm ik mijn vogelhok

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Zondag heb ik in het tuinhuis bij mijn vogels de verwarming geïnstalleerd. Zoals ik vorige week al vertelde, zakt de temperatuur ‘s nachts naar het nulpunt buiten dus dan gaat de temperatuur in mijn tuinhuis ook richting 5 graden. Op zich kunnen mijn Zebravinken daar zeker tegen. Toch merk je dat ze daar wat aan moeten wennen. Ik verkies tijdens de wintermaanden tijdens tentoonstelling en kweek toch voor een minimumtemperatuur tussen 8 en 12 graden. Dat bespaart de vogels wat energie en is ook aangenamer voor mezelf als ik ze ga verzorgen.

Ik gebruik al jaren een eenvoudige olieradiator. Afhankelijk van de instelling geeft dat maximum 2000 watt maar bij mij staat die op stand 2 dus ergens rond de 1000 watt. Het voordeel van deze radiator is dat die warm blijft, ook als te juiste temperatuur bereikt is. Volgens mij is dit zuiniger dan warmtestralers die enkel warmte geven terwijl deze aanstaat.

Omdat de thermostaat op zo’n eenvoudige radiator niet ideaal is, heb ik een externe thermostaat die ik gewoon in het stopcontact steek (vergelijkbaar met een schakelklok voor stopcontact). Op deze thermostaat stel ik 3 zones in: nacht (8 graden), dag (10 graden) en speciaal (13,5 graden). Per dag en uur kan ik dan instellen welke zone geactiveerd moet worden. ‘S Nachts is de temperatuur dus minimum 8 graden. Van zodra de temperatuur zakt, schakelt de thermostaat in en dus ook mijn radiator. Overdag is het een beetje warmer met minimum 10 graden. Op die manier simuleer ik de natuur deels want dan is het tijdens de nacht ook wat kouder. Op woensdag en zondag wanneer ik de vogels uitgebreid verzorg is de temperatuur minimum 13,5 graden. Aangenaam voor mezelf en een extraatje voor de vogels. Hoe je het ook draait of keert, koude kost energie. Daarnaast heb ik nog een digitale thermometer zodat ik de temperatuur kan opvolgen. Stel dat er iets misgaat met de thermostaat, dan krijg ik een melding. Handig toch?

Iets totaal anders: dit weekend gaat het Provinciaal Kampioenschap van de KBOF door in Temse. Nu De Witte Valk Opwijk ook tot Oost-Vlaanderen behoort, kan ik hier ook deelnemen. Voor mij makkelijker dus ik maak daar graag gebruik van. Mijn laatste Provinciaal Kampioenschap dateert al van 2009 in Mollem. De Sneeuwgors Temse organiseert deze keer, ik kijk er alvast naar uit.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Langstaartklauwier in het Zwin: een nieuwe soort voor België
Video: Red Lorikeets – Dirk Van den Abeele

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogeltentoonstelling Avivaria - Merchtem Nationale Vogelshow
Grote vogelbeurs Verenigde Vogelvrienden Ieper
Provinciaal kampioenschap 2017 West-Vlaanderen KBOF (met tweedaagse beurs)
63 ste Vogeltentoonstelling Sint-Joris Vogelvrienden Sleidinge
63 ste Nationale Vogelshow en vogelverkoop
63ste Nationale Vogelshow Vogelvrienden Vilvoorde

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

TT vogelvrienden Veltem (Winksele)
Speciaalclubkleur internationale C.O.M. Kleurkanarie show 2017
Jubileumtentoonstelling vogelvereniging De Nachtegaal uit Rosmalen i.c.m. kringtentoonstelling Maasland en Meierij
Vogeltentoonstelling en vogelbeurs De Ware Vogelvrienden Poperinge
Vogelshow - Martin Weyling
Vogelverkoop De Goudvink Mechelen a/ Maas
Grote vogelbeurs verkoop en ruilen: Natuur in huis Aarschot
WZC - Gouden Ring Show
De Meerkoet Serskamp

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on November 17, 2017 and filed under Vogels houden.