Nieuwsbrief 15 december: jaarlijks bezoek aan Trigenio

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Voor het derde jaar op rij ging ik afgelopen zaterdag langs bij Trigenio om mijn vogels te laten onderzoeken. De tentoonstellingen zijn voor mij gedaan en het plan is om tussen 1 en 15 februari te starten met de kweek. Zowel de Zebravinken als de Gouldamadines.

Ik laat mijn vogels onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze in goede conditie zijn en niets hebben opgepikt tijdens het tentoonstellingsseizoen. Begin december is een ideaal tijdstip, dan heb ik nog tijd om in te grijpen voor de kweekvoorbereiding begint.

Omdat ik niet al mijn Zebravinken en Goulds kan meenemen, kies ik er 6 uit. 3 mannen en 3 poppen. Zebravink en Gould. Vogels die van TT komen en vogels uit de vlucht. Zo heb ik een mooie steekproef. Heb je een echt zieke vogel zitten? Die kan je zeker laten onderzoeken, maar een zieke vogel herken ik meestal zelf ook.

Na 6 maanden gebruik van COMED supplementen, was dit ook het ideale moment om te kijken of mijn vogels ook effectief beter in conditie waren dan andere jaren. Gedurende het tentoonstellingsseizoen was het mij al opgevallen dat zowel de Zebravinken als de Goulds in betere conditie waren dan de voorbije jaren. Ik wijt dat vooral aan het dagelijks verstrekken van COMED supplementen. Supplementen, geen medicatie.

Zo'n bezoek verloopt als volgt: samen met de dierenarts bespreek ik de opmerkelijkste zaken van het afgelopen kweekseizoen. Ondertussen start hij met mestonderzoek van de vogels die ik heb meegebracht. Het beste neem je je vogels mee in een TT kooi met onderin een papiertje. Ik zet 3 vogels in een TT kooi. Uit het mestonderzoek bleek dat mijn vogels in prima conditie waren. Vorig jaar was ook niet slecht, maar volgens de dierenarts dit jaar opmerkelijk beter. Nadien wordt bij elke vogel de krop onderzocht. Ook daar bleek alles in orde te zijn. Uiteraard wordt elke vogels ook uitwendig gecontroleerd.

Alles bij mekaar is de conclusie dat mijn vogels in prima conditie zijn en dat ik kan beginnen met de kweekvoorbereiding.

Ik overleg ook nog even met de dierenarts over eventuele aanvullingen in de supplementen. Omdat ik vorig jaar wat problemen had met onbevruchte eieren en aanmodderende koppels, vul ik Kadrie dit jaar aan met Cathosal. 2x/week.

Mijn vermoeden en ervaringen werden bevestigd tijdens dit onderzoek. Zebravinken en Goulds in goede conditie en klaar voor de kweek. Ik ga door op de weg die ik ben ingeslagen. Uiteraard hou ik je op de hoogte van mijn ervaringen tijdens het kweekseizoen.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Tapdansend baardmannetje (video) – VogelBlad
Springende ekster (video) – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP A.O.B. voor SIERVOGELS
Grote Vogelverkoopbeurs LPC Houthalen
Vogelbeurs WEV
Vogelverkoop De Breese Kanarie
Vogelbeurs - Vogelbörse

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

In januari zijn er opnieuw vogelbeurzen gepland.

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on December 15, 2017 and filed under Vogels houden.