Nieuwsbrief 8 december: succesvol weekend voor onze hobby

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Mijn tentoonstellingsseizoen zit er weer op. Nu krijgen de Zebravinken en Goulds enkele weken rust vooraleer aan het kweekseizoen te beginnen.

Ik ben best trots op de resultaten die mijn vogels behaald hebben de afgelopen weken. Ook dit weekend presteerden ze uitstekend. Maar liefst 13 van de 18 vogels vielen in de prijzen.

Zebravink grijs pop

Voor het tweede jaar op rij nam ik deel aan de vogeltentoonstelling in Dilbeek. Donderdagavond na een moeizame trip door de sneeuw, werd ik uitstekend ontvangen. Spontaan werden mijn zakken met kooien naar binnen gedragen. Altijd leuk na zo’n helse rit. Meer dan 1400 vogels, dat is al een mooie prestatie.

Recent schreef ik hier mijn idee over onze keurmeesters en dat zij zeker het nodige respect verdienen. Ook al gaan ze regelmatig eens in de ‘fout’. Dit weekend kwam ik echt een voorbeeld tegen van hoe het volgens mij moet: je gevoel en bevinden als keurmeester neerschrijven. Mijn complimenten aan Didier Duvivier, keurder bij AOB. AOB of KBOF maakt voor mij niet. De tijd en moeite die aan mijn keurbriefjes besteed is door Didier, is lovenswaardig. Wat mij betreft zeker een bron van inspiratie voor keurders die wat zuiniger zijn met woorden. Bedankt Didier!

keurbriefjes

Vooraleer af te zakken naar de prijsuitreiking van de Pestvogel Westrand, trok ik met 2 collega vogelliefhebbers van De Witte Valk Opwijk naar de Gouden Ringshow in Roeselare. Om 8u30 waren we ter plaatse. Op tijd voor de show openging. Fantastische show. Mooie zaal, goede indeling. Degelijke verlichting en redelijk wat standen van handelaars. Veel volk uit heel wat landen en een ruime parking. Zeker voor herhaling vatbaar! Een halve dag is zo voorbij als je eens rondgaat en wat bekende mensen tegen het lijf loopt.

Gouden Ringshow Roeselare

Uiteraard ging mijn aandacht vooral naar de Zebravinken. Daar zaten heel wat mooie exemplaren tussen. Koen Dumarey, een bevriend Zebravinken liefhebber van WZC, had de beste Zebravink van de show. Een Bleekrug bruine geelsnavel man. Prachtige vogel. Daar bovenop won Koen nog eens het klassement voor Zebravinken. Proficiat!

Bleekrug Bruin geelsnavel Koen Dumarey

Ook in Roeselare geweest? Wat vond jij ervan? Of kon je niet gaan en ben je benieuwd naar foto’s? Laat me zeker iets weten.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Experts geven Grauwe gors nog 2 jaar: dit kunnen we nog doen | Natuurpunt
Een vogel tegen het raam, en nu ?? – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

A.O.B. Provinciaal Kampioenschap Limburg
Parkiet 2017

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

NATIONAAL KAMPIOENSCHAP A.O.B. voor SIERVOGELS
Grote Vogelverkoopbeurs LPC Houthalen

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on December 8, 2017 and filed under Vogels houden.