Nieuwsbrief 17 februari: kweekseizoen van start

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Het Zebravinken kweekseizoen is ook bij mij van start. Afgelopen zaterdag heb ik 15 koppels Zebravinken klaar gezet. 8 koppels grijs, 4 koppels Pastel grijs en 3 koppels Witborst grijs. Dat zijn minder koppels dan vorig jaar, een bewuste keuze. Ik wil meer tijd per koppel kunnen besteden zonder dat ik er dag en nacht mee moet bezig zijn.

Minder koppels geeft mij ook het voordeel dat alle kooien wat minder bevolkt zijn. Dat is goed voor de gezondheid van de vogels en het geeft ook minder kuiswerk.

Voor het koppelen ben ik eenvoudig te werk gegaan. Eerst heb ik 8 grijze mannen uitgezocht en daar een passende grijze pop bijgezet. Alles zuiver grijs en extra gelet op een zo donker mogelijk rugdek. Ook wat extra aandacht besteed aan het uitselecteren van eventuele splitvogels. Mijn vernieuwde kweekadministratie kan daar zeker bij helpen. Vervolgens was het de beurt aan de Pastel grijzen. Hier was het heel wat makkelijker want ik heb er niet zoveel. 3 Pastel grijze mannen en een bleke grijze man heb ik gekoppeld aan 2 Pastel grijze poppen en 2 Masker grijze poppen die flets van kleur zijn. Nu afwachten wat dat geeft. Tenslotte de Witborst grijzen. 2 koppels zuiver Witborst grijs en 1 koppel Grijs split Witborst x Witborst grijs.

Nu is het uitkijken naar de eerste eitjes. De eerste jongen. De eerste kampioenen?


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Manuel - cultuurvogels
Video: Musk Lorikeets (Glossopsitta concinna) – Dirk Van den Abeele
Vogelblog van Cornelis Fokker: Buidelmezen in de Crezéepolder!!

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurzen in België mogen helaas niet doorgaan. Uit respect voor de organiserende clubs, laat ik de aankondiging hier nog verschijnen.

Info avond ivm kweken van kleurmutaties botvinken
Presentatie exoten

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

VOORDRACHT door Dhr. A. VAN MINGEROET
Vinkententoonstelling
Vinkententoonstelling speelkooi en tentoonstellingskooien

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on February 14, 2017 .