Nieuwsbrief 24 februari: Vogelbeurs Zwolle

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Dinsdag verscheen er op de website van het FAVV een nieuw persbericht over een wilde Zwaan waarbij vogelgriep is vastgesteld. Dit verandert niets aan de maatregelen die al actief waren en dat ook blijven tot en met 10 maart. Goed nieuws dan weer vanuit Lebbeke waar in de bufferzone geen andere gevallen van vogelgriep zijn vastgesteld. De bufferzone is intussen dan ook opgeheven.

Op de hoogte blijven van alle nieuws rond vogelgriep? Hou deze pagina van het FAVV dan in de gaten: Vogelgriep

Zaterdag 18 februari ben ik voor de 2de keer in korte tijd in Nederland geweest voor een vogelevenement. Deze keer geen show maar de vogelbeurs in Zwolle. 500 km heen en terug maar met gezelschap in de auto is dat zo gepasseerd. Iets na 5 in de ochtend waren we al op pad en een kleine 3 uur later ter plekke. Een vlotte rit op de mist na.

Bij de aankomst werden we meteen verwelkomd door een ontsnapte Toekan die rustig in een boom zat. Bij de links onderaan vind je een artikel met wat meer info. De brandweer heeft er werk aan gehad...

Toen we aankwamen stond er al een immense rij om binnen te gaan. Gelukkig hadden wij onze tickets al besteld via internet. Een zorg minder maar er werd toch aardig gedrumd om binnen te raken. Hier heeft de organisatie nog wat werk om het volgende keer beter te doen. Eens binnen ging alles veel vlotter. Twee immense zalen met heel wat vogels te koop. In de eerste zaal was het niet te druk ondanks de talrijke opkomst van vogelliefhebbers uit alle landen. België, Nederland, Duitsland, Polen, Portugal... Teveel om op te noemen. In de tweede zaal was het drukker maar de gangen waren ruim dus geen problemen. Aan de zijkanten stonden allerlei handelaars hun materiaal aan te prijzen. Ik blijf het fascinerend vinden om ook al deze standen grondig te bestuderen en te kijken wat er allemaal op de markt is. Wie weet ontdekken we het wonderproduct :).

Over het algemeen had ik wel wat meer vogels verwacht. Er waren op zich wel veel verkoopsvogels aanwezig maar er was ook nog veel plaats over. Echte bijzonderheden heb ik ook niet opgemerkt. De meeste vogelliefhebbers zijn al aan het kweken dus mogelijk heeft dat er ook wat mee te maken.

De trip was de moeite waard. Hebben we dat in België ook, zo'n grote vogelverkoop? Ik ben al in Putte geweest en al wat langer geleden ook in Aarschot maar die zijn toch wat kleiner in vergelijking met de vogelbeurs in Zwolle.

Vogelmarkt Zwolle


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Reprodutores | MandarinsBrogueira.pt
Toekan in boom - vogelmarkt Zwolle
Vogelblog van Cornelis Fokker: Het kat-en-muisspelletje van de oeverpieper

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurzen in België mogen helaas niet doorgaan. Uit respect voor de organiserende clubs, laat ik de aankondiging hier nog verschijnen.

VOORDRACHT door Dhr. A. VAN MINGEROET
Vogelbeurs de Vogelvriend Hellevoetsluis
Vinkententoonstelling
Vinkententoonstelling speelkooi en tentoonstellingskooien
AFGELAST DOOR VOGELGRIEP! Grote vogelbeurs verkoop en ruilen Aarschot

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Voordracht van veearts Peter Coutteel
Vogelbeurs De Siervogel Rotselaar

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on February 24, 2017 and filed under Vogels houden.