Nieuwsbrief 10 februari: Algemene vergadering BZC

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Zaterdag was ik in Turnhout voor de algemene vergadering van de Belgische Zebravinken Club. Door de uitbraak van vogelgriep in Lebbeke was het programma aangepast. Vogelbeurzen en het verzamelen van vogels in het algemeen, mogen immers niet meer doorgaan. Preventieve maatregelen om een verdere verspreiding van vogelgriep te beperken. Hopelijk zijn we daar snel vanaf en kunnen de geplande vogelbeurzen weer doorgaan.

De Zebravinkendag kwam wat trager op gang door de aangepaste planning. Niet erg, dan kon ik wat bijbabbelen met enkele bevriende liefhebbers. De foto's van de Fotoshow werden ondertussen al getoond op het grote scherm. Rond een uur of 10 ging Luk Lievrouw van start met zijn presentatie over de Witwang Zebravink. Een nieuwe mutatie die nog in de kinderschoenen staat. Samen met Wessel, Jan en Paul had Luk een mooie presentatie in elkaar gestoken met de kennis die ze vergaard hebben door eigen experimenten en contact met andere kwekers die al wel eens de witwang op stok hebben gehad. De Witwang op zich boeit mij momenteel nog niet echt. Echt mooi vind ik die niet en ik probeer eerst nog mooie grijzen te kweken. Dat blijkt al moeilijk genoeg. Dat neemt niet weg dat ik geboeid heb geluisterd naar de uitleg van Luk. Samen met zijn collega's had hij de presentatie mooi opgebouwd zodat ook de niet-kenners konden volgen. Aan deze vragen uit het publiek kon ik afleiden dat er nog wel wat werk is om deze eventuele mutatie te doorgronden. Een uitdaging voor de experimentele kweker volgens mij.

Aansluitend volgde de algemene vergadering zelf met prijsuitreiking van de Versele-Laga Superprestige, Kleurkampioen en Fotoshow. De sponsors hadden hun best gedaan waardoor elke deelnemer met een mooie prijs naar huis kon. Altijd leuk om beloond te worden voor de moeite. Francois, de voorzitter, praatte alles aan elkaar en verwees in zijn jaarverslag naar de succesvolle rayonshows.

Na de algemene vergadering ben ik meteen vertrokken naar huis. Zo had ik nog de kans om de kweekkooien klaar te maken voor de kweek. Morgen koppel ik de Zebravinken. Spannend!


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Nature Today | Meest gelezen berichten in 2016 op Nature Today
Alle tijd om het aankomend kweekseizoen perfect voor te bereiden | Vogel hobby
Het wordt ijskoud: vergeet de vogels niet! | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurzen in België mogen helaas niet doorgaan. Uit respect voor de organiserende clubs, laat ik de aankondiging hier nog verschijnen.

Vogelverkoopbeurs LPC
Info avond ivm kweken van kleurmutaties botvinken

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Presentatie exoten
Vinkententoonstelling
Vinkententoonstelling speelkooi en tentoonstellingskooien

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on February 6, 2017 .