Nieuwsbrief 21 april: Eerste jongen zelfstandig

Organiseer jij of je vogelclub een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Afgelopen weekend heb ik de eerste jongen apart in de vlucht gezet. Een tiental. De eerste ronde verloopt wat moeizaam, maar ik heb de indruk dat de verschillende koppels nu op dreef komen. Hopelijk geeft dat een spetterende 2de ronde.

Wanneer ik de jongen voor het eerst zelfstandig zet, ben ik altijd een beetje wantrouwig. Traditioneel is dat de moeilijkste periode voor de jongen. Hopelijk zijn ze allemaal sterk genoeg om zich er door te slaan. Ik heb alleszins voldoende trosgierst voorzien en water op de grond geplaatst zodat ze dat vlot kunnen vinden. In tegenstelling tot andere jaren heb ik nu vanaf het uitvliegen geen eivoer meer gegeven. Alhoewel ik dat voordien ook wel deed, heb ik dat nu echt strik toegepast. Ik heb de indruk dat dat een positieve invloed heeft op de jongen. Nog even afwachten...

Inmiddels zit ik aan een kleine 30 jongen geringd. Dat zijn er denk ik iets meer dan vorig kweekseizoen en met minder koppels. Kan nog heel wat beter, maar we werken eraan. Op zich heb ik ook niet veel meer jongen nodig dan vorig kweekseizoen. 60 - 80 jongen is ideaal. Graag zo snel mogelijk binnen 2 à 3 rondes zodat het kweekseizoen niet eindeloos blijft aanmodderen. Grote aantallen zijn leuk, maar ik beleef er ook nog graag plezier aan. Voetbal, Vogelevenement.com, nog enkele andere websites... Allemaal hobbies die we combineren. Dat werkt niet met 50 koppels en 200 jongen. Wel met 15 koppels en 80 jongen. Ieder zijn keuze...


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Om de visibiliteit van de website te verhogen, helpt het enorm als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Video: Australian native Eastern Rosella drinking and bathing – Dirk Van den Abeele
Eerste Boerenzwaluwen maken de lente
De Raaf: discrete comeback van onze machtigste kraai

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs Echt en omstreken

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Hoe maken we onze vogels klaar voor een nieuw tentoonstellingsseizoen

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Op zoek naar een vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Ga naar Vogelevenement.com
Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on April 17, 2017 .