Nieuwsbrief 19 mei: Jong vogeldagen

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier

De maand mei is voorbeeld halfweg dus komen de jonge vogeldagen eraan. Zeker bij de Zebravinken is dat een jaarlijks wederkerend concept. Zowel de BZC als NZC organiseren er enkele op verschillende locaties. Zelf ga ik 10 juni naar de jong vogeldag van ZCL en mogelijk ook naar die van WZC. Voor de andere moet ik nog eens in mijn agenda kijken.

Zelf heb ik de indruk dat jong vogeldagen minder georganiseerd worden bij andere vogelsoorten. Mogelijk is dat enkel perceptie omdat ik daar meer mee in contact kom. Toch valt het me ook op dat er hier op Vogelevenement.com minder jong vogeldagen passeren voor andere vogelsoorten. Mijn vraag voor jou: Organiseert jouw vogelvereniging of speciaalclub een jong vogeldag? Geef mij dan zeker een seintje. Misschien kom ik wel langs.

Wat is een jong vogeldag eigenlijk? Kort samengevat heb je die dag als liefhebber de kans om enkele jonge vogels van het huidig kweekseizoen te showen. Vaak is dat in een beperkt aantal reeksen en ligt de focus op het herkennen van potentiële prijswinnaars voor het tentoonstellingsseizoen. Uiteraard worden ook goede kweekvogels al snel gedetecteerd. Een klassieke manier van werken houdt in dat 1 of 2 keurders de jonge vogels één voor één bespreken waar wij als liefhebbers bij zijn. Je kan meteen vragen stellen en zo ontstaat dikwijls een leuke interactie zonder dat we over elke vogel uren gaan doorpraten. Op het einde moeten uiteindelijk alle vogels 'gekeurd' raken. De laatste jaren zie je ook andere methodes verschijnen waar wij alles liefhebbers zelf aan het werk worden gezet. In groepjes worden dan de vogels beoordeeld en op het einde van de dag komt dan alles samen. Elke manier heeft zijn voor en nadelen. Wat voor mij belangrijk is, is dat elke vogel aan bod komt. Waar op een tentoonstelling nog te vaak de mindere vogels snel worden weg gezet, verdienen deze tijdens een jong vogeldag op zijn minst een korte uitleg. Alleen zo kan elke liefhebber wat leren.

Heb je nog vragen over hoe zo'n jong vogeldag precies werkt? Laat me maar iets weten!


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Brown Treecreeper (Climacteris picumnus)
Topdagen in het luchtruim: vogeltrek op volle toeren | Natuurpunt
Oehoe gespot in Lelystad – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Dit weekend staat er niets op de planning.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Geen activiteiten gepland voor de komende weken.

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on May 19, 2017 .