Nieuwsbrief 26 mei: Enkel voor de hobby?

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier

Een tijdje terug kreeg ik deze leuke foto toegezonden door Danny Roels. Danny maakt dagelijks foto's van vogels en deze foto maakte hij in zijn tuin.

Een prachtige foto van een Pimpelmees:

Pimpelmees Danny Roels

Deze foto deed me terugdenken aan een vraag die ik nog niet zolang geleden van iemand kreeg. 'Ben je een echte dierenliefhebber of hou je vogels puur voor de hobby?' was de vraag. Toegegeven, ik moest er even over nadenken. Ik ben vaak met mijn Zebravinken en Gouldamadines bezig en doe er alles aan om ze zo goed mogelijk te verzorgen. Maakt dat dan van mij een echte dierenliefhebber? Ik steek vogels in een kooitje en bied ze te eten aan wat ik denk dat goed voor ze is. Nu zijn vele vogelsoorten zodanig gedomesticeerd dat ze gewoon loslaten zeker en vast geen teken van dierenliefde is. Ik let er wel meer en meer op om mijn vogels zoveel mogelijk ruimte te geven. Mijn kweekkooien zijn groter, grotere vluchten en in de zomermaanden zet ik ze even in de volière zodat ze volop kunnen genieten van de ruimte en de zon.

Een ander aspect gaat veel verder. Ben ik dagelijks bezig met welzijn van dieren? Niet echt. Ik kan genieten van de dieren die ik zie tijdens een wandeling of bijvoorbeeld de Koolmeesjes en Pimpelmeesjes die momenteel gehuisvest zijn in de nestkastjes in de tuin. Ik ben echter niet actief bezig met het verbeteren van de levenskwaliteit van de diersoorten waarbij dat nodig is.

Een echte dierenliefhebber? Ja en nee...


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Sialia mexicana - cultuurvogels
Topdagen in het luchtruim: vogeltrek op volle toeren
Slechtwerkende receptor oorzaak recessief witte kanarie

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs Vogelvereniging Veldhoven V07

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Jonge vogeldag Maasland NZC-Zuid-Holland
Vogelbeurs LPC
Jaarlijkse Vogelbeurs Speciaalclub Gouldamadine

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on May 25, 2017 .