Nieuwsbrief 16 juni: Jong vogeldag ZCL

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier

Zaterdag 10 juni was ik aanwezig op de jong vogeldag van Zebravinken Club Limburg (ZCL). Het was de eerste jong vogeldag voor het nieuwe bestuur dus ongeacht de afstand wou ik toch eens een kijkje gaan nemen.

Op de planning stond de keuring, BBQ en dan een presentatie van COMED. Zelf heb ik geen Zebravinken meegenomen. Ik had nog niets klaarzitten en tijdens de week weinig tijd om eens wat uit te vangen. Niet getreurd, ik vond dat er vrij veel Zebravinken aanwezig waren. Zeker in vergelijking met het aantal liefhebbers. Persoonlijk had ik iets meer liefhebbers verwacht, maar goed het zal waarschijnlijk terug wat opbouwen zijn.

Voor de keuring mocht elke aanwezige op een briefje zijn of haar top drie invullen. Daarna deden alle keurmeesters dat. Er was dan even verwarring want ja kwam er dan geen uitleg meer? Met de hulp van enkele aanwezigen en de keurmeesters werden dan de Zebravinken per kleur gezet en in 2 groepen konden we dan meeluisteren naar de uitleg van de keurmeesters. Voor de organisatie zeker een puntje om mee te nemen naar volgende keer.

De BBQ was prima. Niets op aan te merken eigenlijk. Meer dan voldoende en tijdens de middag handig om terug wat krachten op te doen voor de presentatie en prijsuitreiking die volgden in de namiddag.

ZCL voordracht COMED

Vooraf wist ik niet goed wat te verwachten van de presentatie door COMED. Zelf gebruik ik vandaag geen producten van COMED, maar ik hoor er regelmatig wel positieve dingen over. Wat me opviel was dat ze tijdens de uitleg sterk de focus legden op natuurlijke producten en selectie op sterke en resistente vogels. Ok, tussen zoiets vertellen en ook echt menen kan veel verschil zitten. Maar voor mij kwam het alleszins zeer geloofwaardig over. En zoals eerder gezegd, hoor ik er regelmatig goede dingen over. Enkele aanwezigen gebruiken al producten van COMED. Vooral CUROL, RONI en FERTIBOL. Volgens Marie, de vertegenwoordigster en dochter van oprichter, vertelde dat RONI + WinMix + Megabactol of CUROL een goed mix is waar vele vogelliefhebbers wat aan hebben. Uiteraard is er meer nodig dan deze producten. Goede hygiëne, verzorging ...

Olie op zaden? Voor mij blijft dat toch een beetje een open vraag. De ene zegt dat het geen zin heeft, de andere zweert erbij. Weet jij het juiste antwoord?

Ik vond het alleszins een boeiend verhaal en ben benieuwd naar meer. Dat wil niet zeggen dat ik meteen alles ga veranderen. Ik ga wel wat opzoekingswerk verrichten. Als ik meer weet, weet jij het uiteraard als eerste via Vogelevenement.com.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Purperreiger: voor het eten stilstaan (video) – VogelBlad
Vogelblog van Cornelis Fokker: Bijna een blauwe rotslijster, bijna...

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Beide vogelbeurzen zijn afgelast door maatregelen vogelgriep.

Vogelbeurs LPC
Jaarlijkse Vogelbeurs Speciaalclub Gouldamadine

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Voeg snel eentje toe!

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on June 16, 2017 and filed under Vogels houden.