Nieuwsbrief 21 juli: Bezoek aan COMED

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier

Wat vond je van mijn verslagje van de lezing van Erwin Lens? Is dat iets dat je graag meer ziet verschijnen op Vogelevenement.com? Laat me jouw feedback weten en klik hier.


De lezing van Marie Jorissen van COMED (tijdens jonge vogeldag ZCL) heeft mijn interesse voor de COMED producten wat geprikkeld. In juni nam ik dus contact op en deze week ging ik op bezoek in Hoeselt. Ik wou wel eens weten wat hun producten zo bijzonder maakte en welke producten ik nodig heb op basis van wat ik nu geef en mijn bevindingen van het laatste kweekseizoen.

Ik zie jou nu denken: Waarom wil je veranderen? Zijn al die producten wel nodig?

Waarom wil ik veranderen? Ik lees vaak dat je niet te veel moet veranderen als het goed gaat. Dat volg ik volledig. Maar wanneer gaat het goed? Ik heb nog steeds het gevoel dat de kweek nog niet volledig gaat zoals dat zou moeten. Ik gebruik nu 2 jaar dezelfde producten (en op zich zeker niet veel) en wil nu eens proberen welk verschil COMED producten maken. Waarom COMED? Wel voor mij door de boodschap die ze brengen: Resistentie-Selectie Methode. Enkel natuurlijke producten dus voor mij het proberen waard.

Zijn al die producten wel nodig? Neen, helemaal niet. Vroeger gaf ik niets. Ik kweekte massa's Zebravinken in vluchtjes en nadien in kweekkooien. Maar dan begon ik mee te doen aan vogeltentoonstellingen, kweekseizoen in de winter, grotere Zebravinken en ga zo maar door. Vogels in de natuur hebben alles wat ze nodig hebben. In onze kooien kunnen ze enkel opnemen wat jij ze geeft. Jouw hok is misschien properder dan het mijne, meer zonlicht... Allerlei omstandigheden bepalen mee wat jouw vogels nodig hebben. Hebben ze niets nodig? Prima, geef dan ook niets. Des te beter.

Tijdens mijn bezoek aan COMED, heb ik gepraat met Jean-Louis (de oprichter) en Marie (zijn dochter en commercieel verantwoordelijke). Ze vertelden mij hun filosofie, hoe de producten werken en dat de combinatie CUROL-WINMIX-RONI eigenlijk alles is wat je nodig hebt om je vogels in topconditie te krijgen. Ze hebben vele andere producten, maar met deze basis kom je heel ver.

Over de supplementen van Trigenio (die ik vandaag geef) zijn zij ook lovend en voorlopig geef ik deze ook door. Zelf ben ik daar immers ook tevreden over. Wat ik inmiddels ook geleerd heb, is dat supplementen niet alles kunnen doen. Als ik mijn kweekkooien niet uitkuis, kan geen enkel product dat volledig oplossen.

Waar ga ik dan nu mee aan de slag? Met het basispakket CUROL-WINMIX-RONI aangevuld met STOPMITE tegen parasieten en CLEAN ORAL voor propere drinkpotten.

Alles wordt trouwens eigenhandig klaargemaakt in de apotheek te Hoeselt. We zijn even rond geweest. Altijd leuk om de mensen achter het product te zien.

Ik ben benieuwd naar het resultaat. We hebben afgesproken om contact te houden om zo te kunnen bijsturen waar nodig en uiteraard om te leren. Via de nieuwsbrief krijg jij dan uiteraard ook de vorderingen te horen.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Propere en parasietenvrije volières en kooien, en ook een parasietenvrij vederkleed – Comed
Jonge vogels gevonden ! – VogelBlad
De putter en zijn pleegouders de "Fife Fancy" | Vogel hobby

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Geen vogelbeurzen dit weekend. Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Voeg snel eentje toe!

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on July 21, 2017 and filed under Vogels houden.