Nieuwsbrief 4 augustus: Kleurgrasparkiet door Paul Van Buggenhout

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Vorige vrijdag ging de eerste vergadering van De Witte Valk door van het nieuwe seizoen. Waarom nieuwe seizoen? Wel, traditiegetrouw bestellen de meeste kwekers nu de ringen voor 2018 zodat ze deze begin oktober ontvangen. Net op tijd voor de vroege kwekers. Heel wat leden kwamen dus hun ringen bestellen. Veel werk voor onze ringverantwoordelijke dus.

Alsof dat nog niet genoeg was, stond onze ringverantwoordelijke Paul Van Buggenhout ook nog op het programma om ons wat bij te leren over Kleurgrasparkieten. Waarschijnlijk heb jij ze ooit ook wel eens gehad en mogelijk zelfs mee gekweekt. Voor mij waren Grasparkieten alleszins de eerste vogelsoort waar ik mee begonnen ben. Toen waren ze nog niet op de vogeltentoonstellingen aanwezig. Vandaag zie her er meestal heel wat verschijnen.

Paul gaf ons eerst wat uitleg over zijn vluchten en kweekhok en nadien vertelde hij ons wat meer over de voeding. Regelmatig hangt hij enkele wilgenlanen in de volière, een lust voor het oog. De Grasparkieten duiken er meteen op en knagen de takken in een mum van tijd kapot. Ik mocht het zelf aanschouwen en het was best een leuk gezicht.

De kleurslagen, daar gingen Paul met ons snel door. Hier en daar gaf hij wat meer uitleg. Vooral bij de kleuren die hij zelf kweekt. WIe meer wou weten, moest maar vragen. Ik heb alleszins geleerd hoe ik een Opaline Grasparkiet kan herkennen.

Om af te sluiten had Paul nog enkele Kleurgrasparkieten mee uit eigen kweek. Er zaten enkele mooie exemplaren blij. Vooral de lichtgroene spraken mij aan. Benieuwd naar de resulteert die Paul daarmee gaat halen op de tentoonstellingen.

Voor mij was het een leuke en boeiende uitleg. Nog maar eens het bewijs dat je geen professionele spreker moet zijn om een groep gepassioneerde vogelliefhebbers te boeien. Ik zag heel wat leden geïnteresseerd luisteren. Bedankt Paul.

Kleurgrasparkiet


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Ronddolende Wenkbrauwalbatros voor het eerst in België | Natuurpunt
Zwanenzang van de Grauwe gors noopt tot actie | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Geen vogelbeurzen dit weekend. Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogelbeurs De Siervogel Rotselaar
W.P.C. in samenwerking met K.B.O.F. De Pestvogel HOOGLEDE
Exotenbeurs Speciaalclub Goulds Limbra

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on August 4, 2017 .