Nieuwsbrief 11 augustus: selectie en mijn kweekadministratie

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Zaterdag was selectiedag! Nog enkele jonkies in de jeugdrui maar toch was het tijd om de Zebravinken te selecteren. De kweek was niet overdreven goed maar de kwaliteit van de gekweekte jongen was dat zeker wel. Mijn strenge selectie van vorig seizoen heeft zijn effect dus niet gemist. Niet dat ik nu meteen alle klassementen ga winnen op de tentoonstellingen :).

Net zoals vorig jaar heb ik tijdens de selectie weer aandacht besteed aan het totaalpakket. Mooie Zebravinken volgens de standaard en goede kweekeigenschappen. Zijn de afvallers dan niet mooi of kweken ze niet? Helemaal niet, diegene die ik voor mij selecteer zijn volgens mij beter dan de anderen. Of ik het bij het rechte eind heb zal tijdens de tentoonstellingen blijken.

Sinds vorig jaar gebruik ik geen ZooEasy meer voor mijn kweekadminsitratie. Via AirTable heb ik een eigen database ontwikkeld waar ik alles in kwijt kan en die overal beschikbaar is. Geen papier meer. Geen immens werk om na de kweek alle jonge Zebravinken in te brengen. AirTable is beschikbaar op mijn computer, iPad en iPhone. Ik heb als het ware heel mijn kweekbestand altijd op zak. Nieuw kweekkoppel? Zet ik meteen in de database. Jongen zelfstandig? Toevoegen en klaar.

Tijdens de selectie de iPad mee op het hok en ik heb al de informatie die ik nodig heb direct ter beschikking. En als het echt moet, is printen op papier nog steeds een optie. Notities over bepaalde koppels of individuele vogels breng ik ook rechtstreeks in. Zo gaat niets verloren en heb ik een mooie historiek van al mijn vogels.

Na een dag selecteren zat mijn werk er dus op. Waar ik vroeger de selectie aanduidde op papier en nadien nog moest updaten op de computer, kan ik die tijd nu benutten om de Zebravinken te observeren en verzorgen. Iedereen blij. Toch?

Heb je interesse in meer uitleg over mijn kweekadministratie via AirTable? Of wil je weten hoe dat eruit ziet? Geef me dan een seintje. Als er nog vraag naar is, ga ik wat meer in detail.

Interesse? Klik hier

kweekadministratie


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Op bezoek bij internationaal keurmeester John Coch. – Comed
Ben best tevreden met dit kweekseizoen | Vogel hobby

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs De Siervogel Rotselaar

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

W.P.C. in samenwerking met K.B.O.F. De Pestvogel HOOGLEDE
Exotenbeurs Speciaalclub Goulds Limbra
VOGELVERKOOPBEURS LPC

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on August 11, 2017 .