Nieuwsbrief 22 september: vogelverkoop Putte en show NZC

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Het was vroeg zondag. Iets voor 5 ging de wekker af. Ik had afgesproken met André en Jean-Pierre om naar de vogelverkoop in Putte te gaan. Zo konden we wat overtollige vogels kwijt en wie weet nog wat vinden voor het komende kweekseizoen.

Bij aankomst stond er al heel wat volk aan te schuiven, maar we geraakten nog relatief vlot binnen. Het is altijd wat sleuren met al die kooien dus volgende keer misschien toch een karretje meenemen. We stonden achteraan in de zaal, voordeel was dat we daar wat meer ruimte hadden. Licht kon iets beter maar het viel wel mee. De grote zaal was niet open omdat daar aan gewerkt werd. In plaats daarvan was de zaal - waar normaal cafetaria is - ook in gebruik voor de vogelverkoop. Wat mij betreft was dat geen nadeel. Misschien kan er wat minder volk staan, maar voor mij was dat toch wat aangenamer. De grote zaal was echt wel versleten.

Nog meer goed nieuws wanneer we rond 11u vertrokken. Alle kooien waren leeg, wat wil zeggen dat de verkoop zeer goed is geweest. We hadden goede vogels mee, maar dat is geen garantie op een goede verkoop. Als ik zie hoeveel volk er op zo’n verkoop met doosjes rondloopt, dan is onze hobby zeker nog niet dood. We hebben de toekomst wel zelf in handen. Hoge prijzen vragen voor je vogels mag zeker, maar zorg ervoor dat elke liefhebber de kans heeft om wat te kopen.

Ik kwam in Putte ook enkele mensen tegen die de nieuwsbrief lezen. Altijd leuk om iemand te leren kennen die Vogelevenement.com volgt. Als je mij ergens ziet, spreek me dan zeker aan. Morgenavond ben ik op de vogeltentoonstelling van de BNEC.

Afgelopen week gebeurde er nog iets uitzonderlijks. Na de communicatie dat de Zebravinkenshow van NZC niet zou doorgaan wegens problemen met de zaal, kwam het nieuws dat er toch een oplossing is gevonden. Wat vooral uitzonderlijk is, zijn de vele leden die mee zochten naar een oplossing. Er waren ook hevige discussie maar samen zijn ze eruit geraakt. Toch lovenswaardig. Dat er nog discussies zullen volgen, is zeker. Maar de prestatie die ze als club samen met de liefhebbers hebben geleverd, is bijzonder knap. Ga dus zeker een kijkje nemen tijdens de show. Ik kan zelf niet want onze eigen vogeltentoonstelling van De Witte Valk Opwijk valt tijdens hetzelfde weekend. Ook wij verwachten een massa volk :).

Van 5 t/m 8 oktober organiseert De Witte Valk Opwijk haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Zoals je weet ben ik al jaren lid en werk ik mee in het bestuur. Je zou mij dus een enorm plezier doen als je je inschrijft voor onze vogeltentoonstelling. Inschrijven kan via onze website of stuur mij een mailtje en ik stuur de formulieren door.

http://www.dewittevalk.be/inschrijving

Voor alle deelnemers zijn er leuke prijzen voorzien. Geen tijd om mee te doen? Kom dan eens langs om van onze pannenkoeken te proeven of gewoon om goeiedag te zeggen.

Tot dan!


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Uit de natuur - Uw parkietenfokker
Zebra Finch Beauty’s – Bart Houben – Zebravinken Pionier

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Verenigde Vogelvrienden Wommelgem - 37ste Internationale Vogeltentoonstelling
Vogelbeurs De Distelvink Lokeren

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

48e vogelshow De Zandvogel Grembergen
Vogeltentoonstelling De Vogelwereld Sint-Katelijne-Waver
Grote vogelbeurs Verenigde Vogelvrienden Ieper
Ibisday
Vogeltentoonstelling De Witte Valk Opwijk
INTERNATIONALE N.Z.C.-SHOW 2017 (locatie gewijzigd)
AZC - Diamond Bird Show

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on September 22, 2017 .