Nieuwsbrief 29 september: vogelmarkt Zwolle en vogelshow BNEC

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Ik heb er een drukke week opzitten. Donderdag heb ik mijn Zebravinken klaargemaakt en weg gebracht naar de vogelshow van de BNEC. Traditiegetrouw neem ik daarvoor een dagje verlof. Het toiletteren van mijn Zebravinken gaat over het algemeen vrij vlot. 2 uur voor 16 Zebravinken is de tijd die ik nodig heb om ze allemaal vast te nemen en na te kijken.

Eerst en vooral noteer ik de ringnummer bij de juiste kooi. Zo weet ik achteraf welke vogel welke score behaalde. Dan bewerk ik de snavel met een schuurpapiertje en schaartje zodat deze mooi glad is en schilfers weg zijn. Vervolgens borstel ik met een tandenborstel de eventuele ruistoppels op de kop weg. Bij een Zebravink gaat dat vlot. Ik heb dit ooit eens bij een Grasparkiet geprobeerd, dat viel dik tegen. Ik controleer uiteraard de vleugel en staartpennen. Waar nodig knip ik op de borst enkele pluimpjes bij. Tenslotte smeer ik de poten en snavel in met Mastikel of Lindesa zalf. Dan glanzen ze mooi. Dat is alles. De tentoonstellingskooi in en 1 keer water verstuiven zodat ze zelf alle veren nog eens goed leggen.

Op zaterdag zijn we dan naar de vogelverkoop in Zwolle vertrokken. Bij aankomst rond 8u30 stond er al een gigantische rij aan te schuiven. Gelukkig hadden wij E-tickets waardoor we toch iets vlotter binnen konden. Volgens wat ik gelezen heb, waren er zeker 4000 bezoekers. Nederlanders, Polen, Duitsers, Belgen, Italianen en Spanjaarden. En dan heb ik ze nog niet allemaal. Als je erover nadenk is dat toch een fantastisch evenement. Jong en oud heb ik daar zien rondlopen. Geen jonge liefhebbers meer? Klopt toch niet helemaal. We hebben het er nog over gehad. We zien minder jonge liefhebbers op de tentoonstellingen, dat is waar. De reden daar is volgens mij vooral de dag van in- en uitkorving. Je moet minstens 2 (en meestal 3) keer afzakken naar de locatie van de tentoonstelling. Niet altijd evident. Voetbal, basketbal,... zijn dan nog eens vaak op donderdag en zondag. 1 + 1 = 2?

Zondag kon ik mijn Zebravinken ophalen. Deze keer geen voetbal, dus kon ik ze zelf gaan ophalen. Dat gaf met wat tijd om nog eens naar de andere vogels te gaan kijken. Mijn Zebravinken hebben het trouwens uitstekend gedaan. 2 kampioen (eigenlijk 3) en 6 ereprijzen op 16 vogels. Vooral de Pastel grijzen deden het uitmuntend. Mijn grijzen deden het ook zeer goed, maar net niet goed genoeg om kampioen te zijn. De volgende keer misschien? Dan speel ik een thuismatch op de vogeltentoonstelling van De Witte Valk Opwijk, de club waar alles begon.

Van 5 t/m 8 oktober organiseert De Witte Valk Opwijk haar jaarlijkse vogeltentoonstelling. Zoals je weet ben ik al jaren lid en werk ik mee in het bestuur. Je zou mij dus een enorm plezier doen als je je inschrijft voor onze vogeltentoonstelling. Inschrijven kan via onze website of stuur mij een mailtje en ik stuur de formulieren door.

http://www.dewittevalk.be/inschrijving

Voor alle deelnemers zijn er leuke prijzen voorzien. Geen tijd om mee te doen? Kom dan eens langs om van onze pannenkoeken te proeven of gewoon om goeiedag te zeggen.

Tot dan!


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op 'Vind ik leuk' kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Mijn Passie Europese Vogels Kweken - Putterkweek
Juli-Augustus - limburgse parkieten club

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

48e vogelshow De Zandvogel Grembergen
Vogeltentoonstelling De Vogelwereld Sint-Katelijne-Waver
Grote vogelbeurs Verenigde Vogelvrienden Ieper

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogeltentoonstelling De Witte Valk Opwijk
INTERNATIONALE N.Z.C.-SHOW 2017 (locatie gewijzigd)
AZC - Diamond Bird Show
Vogelbeurs De Vogelvrienden Ardooie
Koninklijke De Moedige Vogelvrienden - Tentoonstelling siervogels 2017
Vogelshow "Kampioenschap Grensgemeenten" georganiseerd door Vogelvereniging "De Edelzanger"
W.P.C. in samenwerking met K.B.O.F. De Zwaluw Oostnieuwkerke

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on September 29, 2017 .