Nieuwsbrief 19 januari: bezoek aan Vogel 2018 in Zwolle, de Nederlandse Kampioenschappen

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Ik sprak in mijn podcast zondag over mijn bezoek aan Vogel 2018 in Zwolle. In één woord: top!

Net zoals vorig jaar bracht ik samen met 3 collega liefhebbers van De Witte Valk Opwijk een bezoek aan de Nederlandse Kampioenschappen. Op donderdagochtend voor 7u op weg en na een moeizame rit kwamen we iets na 10 aan in Zwolle. Vlot parking gevonden en met onze E-tickets waren we ook meteen binnen. Dat zat alvast goed. Er was al redelijk wat volk aanwezig maar geen massa zoals met de vogelbeurs in september. Nog ruim tijd voor een koffie dus.

Vogel 2018 inkom

Om 11u gingen de deuren open en voorbij de fantastische inkom, gingen we meteen door naar de vogelverkoop. In tegenstelling tot vorig jaar in Apeldoorn, was deze nu rechts achteraan gepositioneerd. Iets kleiner volgens mij en het was dan ook over de koppen lopen. Gelukkig geen wantoestanden en iedereen bleef vriendelijk. Ik denk dat er wat minder verkoopsvogels waren, maar er zat hier en daar best wel leuk spul tussen. Ik heb nog even bij enkele Pastel Bleekrug grijze Zebravinken gestaan, maar heb ze uiteindelijk toch laten zitten omdat ik al genoeg op mijn kweekhok heb zitten. Ze zijn wel verhuisd naar 2 collega kwekers uit België.

Het voordeel van de zaal in Apeldoorn is dat de vogelverkoop boven is en dus volledig gescheiden van de show. Je had ook een fantastisch zicht over de rest van de zaal en dat was meer dan de moeite waard. Dat neemt niet weg dat de zaal in Zwolle wat meer mogelijkheden heeft. Ruime parking, nog meer ruimte met aparte cafetaria en aanwezigheid van andere zaal. Zeker met het oog op het Wereldkampioenschap in 2019, is dat een goede zaak. De verlichting moet wel beter. Teveel schaduw in de kooien was echt problematisch om deftig de kleur van de vogels te bekijken. Zeker bij de eerste rij Zebravinken was dit niet te doen. Na de middag leek het een tikje beter. Wat extra verlichting dan? Gelukkig was de keuring wel bij extra kunstlicht gedaan dus dat zat zeker goed.

Bezoekers Vogel 2018

Ik weet geen exacte aantallen, maar er zouden meer dan 11000 vogels aanwezig geweest zijn. Dat is een mooi aantal, maar wel minder dan Vogel 2017. Misschien de eerste keer Zwolle? Of minder gunstige locatie voor enkele liefhebbers? Het kan ook gewoon een minder kweekseizoen geweest zijn.

Mijn aandacht ging uiteraard vooral naar de Zebravinken en exoten. Bij de Zebravinken vielen me vooral de grijzen en bleekruggen op. Grijs kweek ik zelf ook dus dat spreekt voor zich. Model, formaat en kleur waren meer dan goed bij heel wat grijzen. Ik wou er meteen enkele meenemen. Bij de bleekrug grijzen sprongen die van Jan Pastoor eruit. Zowel kwa formaat als kwa kleur. Het is de eerste keer dat ik ze ‘in het echt zie’ en ik was aangenaam verrast. Ik zie regelmatig wat foto’s passeren op Facebooken uiteraard ook de discussies rond Engels of niet. De Bleekrug grijze die ik gezien waren niet te Engels. Hier en daar wat zware borst en dat zal deels wel met Engels bloed te maken hebben. Maar geen overdreven korte bekken of lange bevedering. Verder moet het wel niet gaan. Ze zijn goed zo. Laten we daar nu mee verder gaan zonder er Kanaries van te maken.

Zebravinken Vogel 2018

Wat ik ook altijd leuk vind aan grote vogelshows zijn de aanwezige handelaars en producenten van vogelmateriaal. Dat geeft me de kans om alles eens te bekijken en nieuwe producten te ontdekken. Uiteraard luister ik ook graag eens de verkoopsuitleg van het nieuwe wonderproduct tegen bloedluis :). Zolang het de vogels niet schaadt, kan proberen zeker geen kwaad.

Al bij al een trip die meer dan de moeite waard was. Volgend jaar ga ik zeker terug om een kijkje te nemen op de Wereldkampioenschappen.

Wil je nog wat meer weten over Vogel 2018? Luister dan naar aflevering 3 van mijn podcast: Luister hier


Je zal ook merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Aflevering 1 van Fwiet! Fwiet! met Jan Rodts, woordvoerder van Vogelbescherming Vlaanderen van Begijn Le Bleu op #SoundCloud
Video: Australian parrots
Specht en koningsparkiet (nu echt met video))

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs De Groenvink Ham
Vogelbeurs Echt en omstreken

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogelverkoop De Zanglijster Leefdaal
Grootste vogelbeurs van het Waasland
Grote verkoops en ruilbeurs ingericht door westvlaamse parkietenclub met medewerking van K.B.O.F. de pestvogel HOOGLEDE

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 19, 2018 and filed under Vogels houden.