Nieuwsbrief 26 januari: Wereldkampioenschap Cesena 2018

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem dus een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Na het Nederlands kampioenschap in Zwolle was het de voorbije week de beurt aan de wereldkampioenschappen in Italië. Alhoewel ik er zelf maar weinig van gezien heb, kon ik hier en daar op Facebook wel volgen wat er allemaal gebeurd is. Ik heb gezien dat bijvoorbeeld Erwin lens en Koen Dumarey een mooie resultaat behaalden. Beiden pakten enkele medailles, proficiat! Ik heb gezien dat wij Belgen het lang niet slecht gedaan hebben in de medaillelijst. Met eigenlijk niet zoveel tentoonstellers, halen we 10% van de medailles. Goed voor een tweede plaats na de Italianen. Dat is toch knap?

Wat me wel opviel Facebook waren de talrijke vooral negatieve discussies. Hier en daar passeerden foto's en uiteraard heel wat kritiek. Terecht of onterecht, een foto blijft moeilijk te beoordelen. Zeker foto's die dan nog zeer laag van kwaliteit zijn. Dat maakt het voor ons hier in België of Nederland heel moeilijk om correct te beoordelen. Ik denk dat het belangrijk is om geen oordeel te vellen over de keuring daar. Mooi voorbeeld hiervan is een discussie over de beste Gould. Op de foto leek deze echt niets waard te zijn met als gevolg enkele teleurgestelde en gefrustreerde kwekers. Op een filmpje bleek deze Gould heel wat beter en de kritiek was dus deels onterecht. Altijd oppassen dus.

Wij Belgen en Nederlanders hebben in 2019 de kans op te bewijzen dat het beter kan. Zowel kwa keuring als kwaliteit van de vogels. Laat ons daar allemaal op focussen.


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Merel is Vogel van het Jaar 2018 in Vlaanderen
Chris Jordan's ALBATROSS film trailer

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelverkoop De Zanglijster Leefdaal
Grootste vogelbeurs van het Waasland
DE PRACHTVOGEL AALST GROTE VOGELVERKOOP
Vogelbeurs Vogelvereniging Veldhoven V07

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Grote verkoops en ruilbeurs ingericht door westvlaamse parkietenclub met medewerking van K.B.O.F. de pestvogel HOOGLEDE
GROTE VOGELVERKOOPBEURS IN HOUTHALEN BELGIE
1ste Werbeekse Kleindierenmarkt

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 26, 2018 .