Nieuwsbrief 12 januari: Perle Morbide, fotogalerij, podcast en Vogel 2018

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Heb je een tip voor je collega vogelliefhebbers? Iets wat jij doet en succes mee haalt? Laat het me weten!

Klik hier


Afgelopen week kwam ik toevallig op Facebook een vraag tegen over Perle Morbide en het gebruik ervan. De vraag ging erover of de fruitversie ook droog te gebruiken is. Alhoewel daar nog niet echt een sluitend antwoord over is, heb ik toch weer wat bijgeleerd. Ik geef nu 2 jaar Perle Morbide bij mijn eivoer en ben daar zeer tevreden over. De verhouding bij mij is 1 maat Perle Morbide en 5 à 6 maten eivoer. Volgens mij kan je Perle Morbide niet droog geven. Tot vorige week gebruikte ik 1 maat Perle Morbide die ik liet weken in 2 maten water. Nadien meng ik dat met het eivoer. Volgens enkele collega liefhebbers is die verhouding niet correct. Op de verpakking staat: 100g Perle Morbide met 200g water. Dat lijkt op verhouding 1:2 maar er is een verschil in soortelijk gewicht. Ik ben dit dus gaan nawegen en gebruik vanaf nu verhouding 1:1,5. Dus 1 maat Perle Morbide met 1,5 maat water. Zo zie je maar. We leren nog elke dag bij.

Perle Morbide

Er is deze week nog wel meer gebeurd. Mogelijk heb je al gemerkt dat er enkele nieuwe dingen te vinden zijn op de website. Eerst en vooral is er nu een fotogalerij. Hier kan je foto's vinden van mijn kweekhok met Gouldamadines en Zebravinken, vogeltentoonstellingen en vogelbeurzen en nog veel meer.

Neem dus zeker een kijkje: klik hier

Je zal ook merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina kan je alvast enkele korte opnames vinden. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Gisteren bezoek gebracht aan Vogel 2018, daarover volgende week meer. Was jij onder de indruk? Laat het me weten.


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Badderende vink in bosmeertje (video) – VogelBlad
Zeevogels duiken wereldwijd in het rood | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Grote Vogelbeurs Kermeta Kermt
Vogelbeurs De Witte Merel Vosselaar
Vogelbeurs DE WITTE MUS LICHTERVELDE

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Vogelbeurs Echt en omstreken
Vogelverkoop De Zanglijster Leefdaal
Grootste vogelbeurs van het Waasland

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on January 12, 2018 and filed under Vogels houden.