Nieuwsbrief 23 maart: vergadering BNEC

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Tijdens de vergadering van de BNEC, legde Bart Van den Bossche ons enkele van zijn bevindingen van de laatste maanden uit. Vooraleer van start te gaan vertelde hij ook nog wat minder goed nieuws. Mogelijk organiseert BNEC geen vogeltentoonstelling dit jaar. Ze hebben moeite om aan voldoende helpers te geraken voor de volledige tentoonstelling. Een spijtige zaak. Wil jij helpen? Neem dan zeker contact op via de website van BNEC. Ik ben er zeker van dat ze dat weten te apprecieren.

Om van start te gaan, gingen we even de tafel rond om te luisteren hoever de kweek stond bij alle aanwezigen. De ene had al jongen op stok, terwijl er nog enkelen waren die nog niet begonnen waren. Tijdens en na dat iedereen aan de beurt was geweest, viel het mij op dat we toch nog vaak meer tegen onze buur aan tafel vertellen dan voor de volledige groep 🙂. Toch iets waar je eens moet bij stilstaan op de volgende vergadering die je bijwoont.

Tijdens het vervolg van de vergadering ging het over bodembedekkers, luchtvochtigheid en bloedluis. Bij het drinkwater werd er stilgestaan bij het effect van Appelazijn. Sommigen zweren er bij. Wel belangrijk om te weten dat het effect vooral in het water zelf is en slechte beperkte invloed heeft in de krop zelf.

Over de temperatuur waren de meesten het wel eens dat een temperatuur boven 15 graden een positief effect heeft op exoten. Nadeel is natuurlijk de kost om je hok te verwarmen. Al kan goede isolatie daar al wonderen doen.

Uiteraard kwam er nog meer aan bod. Echt nieuwe dingen heb ik niet gehoord en toch vond ik het interessant om de bevindingen van Bart en de andere aanwezigen te horen. Zo leren we toch wat bij over hoe ieder van ons omgaat met de verschillende aspecten van onze hobby.


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Illegale vogelhandel volgens Zwolse vogelbeurs moeilijk uit te bannen (video) – VogelBlad
Hoogwater: vogels lijden én profiteren – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Vogelbeurs Vogelvrienden-Reet
Vogelbeurs Vogelvereniging Veldhoven V07

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

In april staat er weer wat op de planning.

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on March 23, 2018 .