Nieuwsbrief 13 april: wat bedoel ik met ‘kweekseizoen gaat traag’?

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Na de nieuwsbrief van vorige week, kreeg ik meteen enkele vragen. De kweek loopt niet super, ben je nog tevreden van de COMED producten die je gebruikt? Wat zie je aan je vogels? Wat bedoel je met 'de kweek gaat traag'?

Terechte vragen die ik via deze weg wil beantwoorden.

Wat ik vandaag merk is dat de kweekkoppels vrij constant zijn in het leggen van eitjes, maken van nesten en uitbroeden. Het duurt alleen even voor ze ook daadwerkelijk begonnen. Zeker bij de start ging er redelijk wat tijd over vooraleer alle koppels een nest gemaakt hadden, laat staan het eerste ei. Uiteindelijk hebben ze dat wel allemaal (op twee koppels na) gedaan. Bij 1 koppel was de pop wat minder en bij het andere koppel klikte het niet. Na herkoppelen, was het snel in orde.

Waar ik tot nog toe weinig las van heb is het laten liggen van de eitjes. Dus geen aanmodderende nesten en dergelijke. Ik kan de meeste koppels gewoon laten doen en uiteindelijk komt het wel in orde.

Ik merk ook dat de meeste vogels echt 'goed zitten'. Zelfs al mislukt uiteindelijk een nest, het koppel op zich zit er goed bij. Dat is voor mij belangrijk en geeft aan dat de supplementen die ik gebruik zeker hun werk doen. Mijn Zebravinken en Goulds zaten goed voor de start van het kweekseizoen en voorlopig zitten de meesten nog steeds goed.

Ik heb het al eerder aangehaald, maar een etenschappelijk onderzoek doe ik uiteraard niet. Mijn gevoel zegt wel dat voornamelijk de Roni (en Clean Oral) in het water hun werk doen. Om dat toch een beetje kracht bij te zetten, ga ik meteen na het kweekseizoen nog eens op controle met enkele vogels. De kweek zelf is één ding, de gezondheid iets anders. Het blijft een speling van de natuur.

Ik moet er ook nog bij vermelden dat ik momenteel ook net iets minder tijd heb. Ook dat maakt dat het net wat trager gaat. Als ik op maandag een koppel moet herkoppelen, doe ik dat nu pas in het weekend. Dan verlies ik natuurlijk enkele dagen. Maarja, dat nemen we erbij.


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Slechtvalk neemt hoge vlucht in de stadslucht | Natuurpunt
Illegale vogelhandel volgens Zwolse vogelbeurs moeilijk uit te bannen (video) – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Dit weekend staat er niets gepland.

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

In mei gaan de volgende vogelevenementen door.

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on April 11, 2018 .