Nieuwsbrief 20 april: Waarom vogels houden?

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Bijna wekelijks krijg ik de vraag 'Waarom hou je eigenlijk vogels?' En 'Wat is daar zo leuk aan?'. Waarom is moeilijk uit te leggen. Eigenlijk is mijn broer begonnen met een koppeltje Grasparkieten en geleidelijk aan groeide mijn interesse. Koppeltje Zebravinken erbij en dan ging de bal aan het rollen. Het is een hobby waar je alle kanten mee uit kan. Verschillende vogelsoorten, meedoen aan vogelshows, volièrekweek of gerichte kweek in kweekkooien. Elk jaar of kweekseizoen is anders. Je werkt ergens naartoe en koppelt je vogels volgens dat doel. En toch kan het misgaan. De natuur blijft immers de natuur. Een uitdaging dus.

Nog meer dan de vraag waarom, krijg ik vreemde blikken wanneer ik vertel dat ik vogels hou. Het is uiteraard geen hobby zoals voetbal en ook niet te vergelijken met een hond als huisdier. En toch is het ook niet zo vreemd. Een hobby voor oude mensen? Ik zie toch nog steeds redelijk wat jonge mensen die vogels hebben. Ze doen zeker niet allemaal mee met vogelshows, maar ze zijn er wel. Misschien houden sommige zich bewust wat afzijdiger om vreemde blikken te vermijden? Ik lig daar alleszins minder en minder wakker van. Ik hou nu al 15 jaar vogels en doe het nog steeds zeer graag. Ik ben voorzitter van De Witte Valk Opwijk, help mee met BZC en kan ook nog eens gebruik maken van een andere passie: websites bouwen en schrijven. Fantastisch toch? Ik daag iedereen uit om ook in zijn of haar hobby al deze aspecten te integreren.


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Een koude start | Vogelbescherming.nl
Asielzoekers | Vogelbescherming.nl

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Contactdag Vlaamse Grasparkietenclub
Vogelbeurs Vogelvereniging Veldhoven V07

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Info-avond BVP Antwerpen: Etienne Can der Stricht: Papegaaien en parkieten in Australië

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on April 20, 2018 .