Nieuwsbrief 27 april: de keuzes voor een jonge vogelliefhebber

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Het is fantastisch weer (of toch zeker vorige week) en dat zie je ook aan de vogels. Mijn Zebravinken en Gouldamadines zijn van Australische afkomst dus die kunnen zeker wat warmte verdragen. Als ik ze nu zie zitten, dan ben ik blijk dat ik het kweekseizoen wat later begin. Je kan uiteraard verwarmen zoveel je wil, maar het zonnetje goedmaken? Tegelijkertijd heeft later beginnen ook enkele nadelen. Of voor mij toch.

Na een donkere winter, was het de voorbije weken alsof het land herleefde. Terrasjes, mensen op de fiets, files naar de kust en ga zo maar door. Allemaal leuk, maar wat met de vogels? Als ik na het werk snel een terrasje wil doen, moet ik er zeker van zijn dat mijn Zebravinken en Goulds voldoende water en eten hebben tot de volgende dag. Of ik moet op zijn minst toch nog eventjes passeren om te controleren dat ze alles nog hebben. Ik kan me inbeelden dat dit een aantal jonge mensen afschrikt. Wie wil er keer op keer eerst nadenken of de vogels nog water hebben als hij of zij een cocktail wil gaan drinken op het terras? Het is een keuze die je maakt en uiteindelijk heb je die ook met andere huisdieren. Ik probeer me daar zoveel mogelijk op te voorzien.Zaadmengeling hebben mijn vogels altijd voldoende. Ik weet hoeveel ze krijgen, maar ga dat niet afwegen. Water is iets lastiger maar ook dat krijgen ze bij mij voldoende. Zeker nu het wat warmer is. Door er Clean Oral aan toe te voegen, durf ik het ook een dag langer te laten hangen als de moment zich voordoet. Ik spendeer veel tijd aan mijn hobby en toch ben ik er geen slaaf van. Dat is denk ik de voornaamste reden dat ik het al 15 jaar vol houdt in combinatie met voetbal, school, werk en andere bezigheden. En uiteraard helpt het als je iemand hebt die eens even kan inspringen of kan langs lopen. Bedankt papa :).

Dat is misschien wel het belangrijkste dat ik kan meegeven aan beginnende en/of jonge vogelliefhebbers. Hou je vogelbestand beperkt en zorg ervoor dat je je niet verliest in details zoals afwegen van voedsel en bijvoorbeeld meerdere keren per dag eivoer gaan geven. Zorg dat je het leuk blijft vinden en pas je hobby aan indien nodig. Kijk ook uit naar een kennis die je af en toe even kan inschakelen om een snelle check te doen als jij eens niet kan. Lukt het toch niet? Verminder het aantal vogels en doe rustig verder. Zeker niet meteen stoppen!

Het verhaal van een jonge vogelliefhebber die het al 15 jaar weet vol te houden :).

Oja, deze avond is het weer tijd voor de maandelijkse ledenvergadering van De Witte Valk Opwijk. Ook dan is het even krap wat tijd betreft. Ergens rond 17u vertrekken in Leuven om toch zeker op tijd te zijn voor de bestuursvergadering die start om 19u. Je moet er iets voor over hebben...


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Globetrotters en huismussen onder de Bruine kiekendieven | Natuurpunt
Eerste Boerenzwaluwen doorklieven lentelucht | Natuurpunt
Broeden er (opnieuw) Grote kruisbekken in de Kalmthoutse heide? | Natuurpunt

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Dit weekend staat er niets op de planning.

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Info-avond BVP Antwerpen: Etienne Can der Stricht: Papegaaien en parkieten in Australië

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on April 27, 2018 .