Nieuwsbrief 11 mei: hoe doet onze hobby het?

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Heeft onze hobby het vandaag moeilijk? Of valt het allemaal wel mee? Aan de ene kant merk ik dat we het inderdaad moeilijk hebben. Velen haken af en in verhouding komen er te weinig vogelliefhebbers bij. De jeugd is er wel, maar laat zich vandaag zeker niet altijd zien. Daar komt dan nog bij dat bepaalde delen van onze hobby steeds strenger benaderd worden. Roofvogels, houden van Europese vogels,... Op zich ben ik zeker niet tegen maatregelen om het voor de dieren beter te maken. We moeten wel opletten met dingen zomaar verbieden. Het is net omdat mensen interesse tonen in bijvoorbeeld Roofvogels, dat er ook wat meer aandacht wordt besteed aan Roofvogels in de natuur. Het lijkt me dan ook nuttiger om een programma op te starten waar liefhebbers ook Roofvogels opnieuw moeten uitzetten in plaats van Roofvogels te gaan verbieden op shows en dergelijke. Dat is mijn idee alleszins.

Aan de andere kan hebben we vandaag alle kansen om onze hobby te promoten naar een zeer breed publiek. Het internet biedt ons alle kansen om alle vogelliefhebbers te bereiken. Uiteraard kruipt daar tijd in. Maar de tijd van enkel een papieren boekje, die is voorbij. Websites, nieuwsbrieven via email, Facebook en ga zo maar door. Wij zijn zelf verantwoordelijk om zoveel mogelijk mensen warm te maken voor onze hobby. Allereerst moeten we ons wel focussen op de bestaande liefhebbers. Er zijn vandaag nog veel vogelliefhebbers die niet aangesloten zijn bij een club. Die hebben vaak een volière of misschien enkele vluchtjes en hebben geen nood aan vogeltentoonstellingen en interessante lezingen. Nochtans zijn de het deze liefhebbers die ons veel kunnen leren. Als we bezig zijn met vogeltentoonstellingen, dan dreigen we wel eens de essentie uit het oog te verliezen. Vogels die rondfladderen in een volière, eitjes leggen en enkele jongen groot brengen. Mooier kan het eigenlijk niet zijn. Laten we dat zeker niet vergeten. Laat dat de eerste goede raad zijn die je meegeeft aan een beginnende vogelliefhebber. Je moet ergens beginnen. Soms maken we het wat te ingewikkeld en dan haken beginnende liefhebbers af.

We moeten ook durven proberen. Toen ik bijna 4 jaar geleden met Vogelevenement.com begon, had ik nooit durven denken dat ik 3000 à 4000 bezoekers per maand zou hebben en elke week een nieuwsbrief zou sturen naar meer dan 800 vogelliefhebbers. Ik heb het toch geprobeerd. Dat moeten we ook durven in alle vogelverenigingen. Probeer eens iets nieuws. Je gaat verbaasd zijn hoeveel mensen ineens je club ontdekken. En dat hoeft heus niet zo spectaculair te zijn.

Ik luister naar heel wat Podcasts over verschillende topics. Eentje daarvan is een 'branding' specialist. Zijn advies: "Documenteer in plaats van te creëeren." Vertel wat je doet, maak een verslag van je vergadering en deel dit. Leg je denkwijze uit. Je hoeft niet altijd een wetenschappelijk artikel neer te pennen. Deel jou ervaring met zoveel mogelijk liefhebbers. Wees gerust, anderen willen dat zeker en vast lezen.

Denk er eens over na en ga aan de slag. Wat gebeurde er afgelopen week op je kweekhok? Wat is jouw idee over de laatste vergadering van je club? Schrijf het neer, spreek het in of maak er een video van. (En stuur gerust door naar mij, dan deel ik het ook)


Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Hop broedt voor het eerst in 36 jaar opnieuw in Vlaanderen | Natuurpunt
Duizenden papieren vogels vormen een 140 meter lange muurversiering in Parijs – VogelBlad

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Werbeekse Kleindierenmarkt

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Busreis naar World of Birds Foundation in Erica (Nederland)

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on May 11, 2018 .