Nieuwsbrief 10 augustus: ronde tafel tijdens vergadering

Meer bezoekers op de vogeltentoonstelling of vogelbeurs van je vogelvereniging? Aarzel dan niet en registreer deze meteen in de Vogelkalender.

Klik Hier!


Neem een kijkje in de Vogelevenement.com fotogalerij: klik hier


Ondanks de vakantie en het warme weer, hadden we toch een redelijke opkomst voor onze vergadering van De Witte Valk Opwijk. Het kan uiteraard altijd meer en beter, iets om over na te denken dus.

Door de warmte had er natuurlijk niemand zin om vogels mee te brengen te bespreking. Maar goed ook want met deze hitte, laat je best je vogels zoveel mogelijk gerust. Eten, vers water en badwater geven. Voor de rest je vogelhok mijden.

Uiteraard hadden we meer dan genoeg gespreksstof over het voorbije kweekseizoen. Elk lid kreeg de kans om wat te vertellen over zijn kweekseizoen en voor we het wisten was het alweer voorbij. In het algemeen leek me de kweek bij de meesten goed verlopen te zijn. Ik zag heel wat tevreden blikken ook al was het niet altijd even goed met elke soort. Eigen aan de natuur zeker? Wat mij vooral positief stemde was dat er toch weer enkele 'nieuwe' aangaven dat ze ook eens willen proeven van één of meer tentoonstellingen. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Het is altijd interessant om eens enkele vogels te tonen aan de buitenwereld en het geeft onze club wat extra uitstraling.

Daarnaast hoorde ik ook enkele leden die zich volgend kweekseizoen eens gaan richten op een andere vogelsoort. Aan de ene kant is dat jammer want de opgebouwde kwaliteit in een andere vogelsoort gaat dan deels verloren. Aan de andere kant is dat ook leuk. Zo blijft het spannend en leren wij ook weer wat bij van deze ervaringen.

Tenslotte kon ook de bloedluis niet ontbreken als onderwerp tijdens de ronde tafel. Opvallend: de meesten verklaarden weinig of geen last gehad te hebben van bloedluizen. Ik daarentegen heb er dan weer voor de eerste keer last van. Niet echt erg maar ik ga toch wat grondiger moeten kuisen na de selectie. Suggesties voor een goed product tegen bloedluis zijn altijd welkom.

Ondertussen haal ik ook de achterstand van geregistreerde vogeltentoonstellingen in. Ik doe als eerste de eerstvolgende en zo verder. Geen paniek, ze komen er allemaal op :). __

Je zal merken dat er een link naar Podcast is toegevoegd. Voor wie podcast niet kent, dat is een audio opname van een gesprek tussen verschillende personen of gewoon van één persoon die iets vertelt. Omdat ik wat verder wil gaan dan de nieuwsbrief, ben ik daarmee aan het experimenteren. Op deze pagina vind je alle opnames. Luister er eens naar en geef me je feedback. Wat denk je ervan? Wat zou je me graag horen vertellen? Kan je de podcast vlot beluisteren op deze manier?

Luister naar de podcast: klik hier

Aflevering 1: Eivoer recept — Vogelevenement.com
Aflevering 2: 2018, kweek & Perle Morbide — Vogelevenement.com
Aflevering 3: Vogel 2018 en Zebravinken — Vogelevenement.com


Benieuwd naar mijn Eivoer recept? Klik hier, vul je e-mail adres in en ontvang het in je mailbox.

Staat Vogelevenement.com nog niet op jouw website of wil je de affiche van Vogelevenement.com gebruiken op jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Laat het mij weten door te antwoorden op dit bericht of contact op te nemen via de website.

Heb je de Facebook pagina al bezocht? Je doet mij een groot plezier als je op de Facebook pagina even op ‘Vind ik leuk’ kan klikken. Wil je dat doen? Bedankt!

facebook.com/vogelevenement


Het gaat goed met de blauwborst – VogelBlad
De liefhebber: een deel van het probleem of deel van de oplossing… - Comed

Promoot Vogelevenement.com door dit bericht door te sturen naar zoveel mogelijk vrienden en kennissen of print deze affiche en verspreid ze op jou vogeltentoonstelling of vogelbeurs. Bedankt!


Wat staat er op de planning voor dit weekend?

Dit weekend staat er niets gepland.

Hou zeker ook deze pagina in de gaten met nieuws over vogelgriep.

Meer weten? Ga dan naar de Vogelkalender

Nog een vogeltentoonstelling of vogelbeurs dit weekend?
Laat het mij weten door hier te klikken. Bedankt!


Planning voor de komende 2 weken:

Ruil en Verkoopbeurs ingericht door de West-Vlaamse Parkietenclub in samenwerking met K.B.O.F. De Pestvogel Hooglede — Vogelevenement.com
VOGELBEURS BVP WVL — Vogelevenement.com
Grote Vogel Verkoopbeurs LPC Belgie Houthalen — Vogelevenement.com
Internationale Open Rayonshow — Vogelevenement.com
26e GROTE VOGELBEURS VOOR GOULDS EN ANDERE EXOTISCHE VOGELS — Vogelevenement.com
Grote vogelbeurs Aarschot (ourodenberg) — Vogelevenement.com

Nog weet van een ander evenement? Klik dan hier en registreer het snel. Bedankt!

Bekijk alle vogelbeurzen en vogeltentoonstellingen deze maand: klik hier


Wil je contact met me opnemen? Klik dan hier

Wil je de wekelijkse nieuwsbrief met vogelkalender ontvangen? Schrijf je dan nu in
Promotie maken voor jouw vogeltentoonstelling of vogelbeurs? Registreer jouw evenement
Link naar jouw website op Vogelevenement.com? Klik dan hier

Posted on August 8, 2018 .